Let op geld lenen kost geld

Van foto tot illustratie, van sieraden tot design en van sculptuur tot schilderij - bij ruim 120 galeries verspreid over heel Nederland koop je met de KunstKoop hedendaagse kunst en design op afbetaling. Terwijl je het werk al in huis hebt, los je het bedrag in jouw tempo af. Dat kan al vanaf 2 tientjes per maand. Zonder extra kosten, want die betaalt het Mondriaan Fonds voor je.

hoe werkt het?


Van kunstwerken thuis heb je elke dag plezier.
Met de KunstKoop komt het binnen bereik.


Mirjam Egers (68 jaar, gepensioneerd)

Wanneer geldt de KunstKoop?

De KunstKoop kan worden gebruikt voor (toegepaste) kunstwerken die zijn gemaakt ná 1945.
Het werk moet worden gekocht bij een van de 120 galeries die aangesloten zijn bij de KunstKoop. De deelnemende galeries zijn hier te vinden.
Ervaren verzamelaar of beginnende koper? Een renteloze lening kan worden aangevraagd door particuliere kopers in de leeftijd van 18 t/m 74 jaar, die in Nederland wonen. De lening moet zijn afbetaald voor de 76e verjaardag.
Als het werk een oplage is, moet het aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn bekend bij de galeriehouder. Het werk mag niet eerder verhandeld zijn.

Hoe werkt de KunstKoop?

Stap 1: Je besluit een kunstwerk te kopen bij een galerie die is
aangesloten bij de KunstKoop en geeft aan dat je gebruik
wilt maken van de KunstKooplening.

Stap 2: De galerie vult een paar gegevens over de aankoop voor jou in om de Kunstkooplening bij Santander te starten. Om het aanvraagproces te voltooien ontvang je vervolgens van Santander een e-mail met een link naar een online formulier. Je vult het formulier in en levert de gevraagde documenten aan.*

Stap 3: Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt Santander het leenbedrag
aan de galerie waarna de galerie het deel aan de kunstenaar betaald.
En jij lost het in termijnen af. Het Mondriaan Fonds betaalt de rente van
jouw lening aan Santander dus jij hebt geen bijkomende kosten.

* De aanvraag voor een KunstKooplening moet ondertekend worden met de online identificatie tool iDIN. De meeste banken zijn daarbij aangesloten. Check voor je gaat aanvragen of jouw bank iDIN gebruikt via idin.nlHieronder vind je een checklist met alle documenten die Santander vraagt wanneer je een KunstKooplening gaat aanvragen.

Wat wordt mijn maandbedrag?

De lening bedraagt minimaal 250 euro en maximaal 7.500 euro per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan betaal je resterende bedrag direct aan de galerie.
In alle gevallen kun je ervoor kiezen een gedeelte van het totale aankoopbedrag rechtstreeks aan de galerie te betalen en voor het andere gedeelte een renteloze lening aan te vragen.
De looptijd van de lening is minimaal 6 maanden en maximaal 3 jaar. Je kunt altijd zonder extra kosten vervroegd aflossen.
Zodra de eerste maandellijkse betaling aan Santander Consumer Finance is overgemaakt, kan als gewenst een tweede aanvraag voor een KunstKooplening worden ingediend.

Je kunt de hoogte van maandelijkse aflossingen berekenen via de rekentool. Zo zie je in een oogopslag wat de KunstKoop voor je kan betekenen bij de aanschaf van een kunstwerk.

Over Santander Consumer Finance

Om de KunstKoop aan te kunnen bieden werkt het Mondriaan Fonds samen met Santander Consumer Finance. Dit is een financieringsbedrijf dat in handen is van Santander Group en een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Zij bieden consumptieve kredieten (persoonlijke lening, doorlopend krediet en betaalkaarten met krediet) en autofinancieringen via diverse kanalen.